HTML

ROCKTÉRÍTŐ

A híres-neves Neurotic film. Letöltés, zenék, linkek, infók.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pajor Tamás Rocktérítő letöltés

2011.03.23. 21:23 b34st

A Wikipediából:

A Rocktérítő Xantus János 1988-ban bemutatott dokumentumfilmje a Neuroticról.

Xantusnak nagyon jó kapcsolatai voltak a 80-as évek alternatív és underground értelmiségével és művészvilágával. Sokszor kérte meg közülük barátait, hogy szerepeljenek egy-egy filmjében, de ez volt az első eset, hogy konkrét dokumentumfilmet készített egy csoportjukról, akik a vásznon életükről, helyzetükről, munkáról, családról beszéltek, és ez példa nélküli volt addig hazánkban. Xantus előtt senkinek sem sikerült be- és megmutatni a nagyközönségnek, hogy hogyan is élnek ezek az el nem fogadott és éppenhogy csak megtűrt értelmiségiek/művészek.

Pajor Tamás a filmben

A film

A film bár papíron a Neuroticról szól, valójában sokkal inkább Pajor Tamásról, az együttes alapítójáról és vezetőjéről. Az ő karaktere uralja az egész mozit, a kamera mindnehová őt követi és a zenekar többi tagját szinte csak akkor látjuk (a film vége felé haladva ez egyre jobban érvényesül), amikor a stáb valamilyen koncertjelenetet vesz fel. A rendező eredeti koncepciója az volt, hogy a film főleg a zenekarra fog koncentrálni, hisz annak programja pont ezekben az években teljesedett ki és érte el végleges formáját. Pajort persze külön bemutatták volna a film egyik blokkjában, de ez végül nem így lett, mert közbejött egy váratlan esemény, mégpedig az, hogy Pajor megtért a Hit Gyülekezetében (amely ebben az időben illegálisan működött). Ezekután többé már nem volt érdekes a zenekar, sokkal inkább az, hogy egy olyan (alternatív) sztárt, mint Pajort (akit a film elején még hosszú, loboncos hajjal látunk és szakadt nadrággal, a film végén pedig, rövid, ápolt frizurával és makulátlan öltönyben, fehér ingben nyakkendőben), mi visz rá arra, hogy ilyen drasztikusan változtasson az életén.

Persze azért az alkotók rendesen lezárták a „történetet”. A zenekar feloszlott, Pajor pedig megtagadta teljes addigi munkásságát. A mozi végén már új együttesével, az Ámennel látjuk, amint a Móricz Zsigmond körtéren játszik boldogan, felszabadultan.

Érdekességek

A filmben a zenekar tagjain kívül megjelennek még más legendás alakok is a '80-as évek végéről, például Dixi vagy Víg Mihály. Ők főleg abban a két szürreális rövidfilmben láthatók, amelyeket Xantus beépített a filmbe. A dolog érdekessége az, hogy ezt minden átmenet nélkül teszi. Az egyik pillanatban még a dokumentum részeket látjuk, majd ezek hirtelen átcsapnak a játékfilmbe, aztán ugyanígy térünk vissza a dokumentum felvételekhez.

A film ezen a linken letölthető.

1 komment

Címkék: film letöltés torrent mpg avi neurotic pajor tamás rapidshare vágatlan xantus jános aradi gábor lányi tamás solymár árpád rocktéritő

A bejegyzés trackback címe:

https://rockterito.blog.hu/api/trackback/id/tr662766325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása